Поети превърнаха пловдивският съд в психодиспансер

https://crimes.bg/analizi/poeti-prevarnaha-plovdivskiyat-sad-v-psihodispanser/37411 Crimes.bg
Поети превърнаха пловдивският съд в психодиспансер

Делото на 40-годишната поетеса Албена Хинкова от Пловдив срещу поетът Николай Славов превърна пловдивският съд в психодиспансер.

Делото се прочу, поради причината за повдигането на иск от Албена Хинкова.

Причината

На 2 юли миналата година на събрание на литературният клуб "Младост" в Пловдив, поетът Николай Славов се обърнал към ищцата с думите "Кажи бе, моме! Макар че ти не си мома, но това няма значение".

40-годишната поетеса Албена Хинкова решила да докаже, че е девствена и чака мъжа на живота си. За целта тя си изкарала медицинско удостоверение и завела иск срещу Николай Славов.

Цирка се гледа при затворени врати

Поради факти от личният живот на поетесата, делото се гледа при затворени врати.

На днешното заседание по делото ищцата доведе за свидетел поетесата - Елена Куматова. По време на делото Куматова изнесе рецитал с песни от народния фолклор за вили-самовили с бели рокли и руси коси. 

"Потопи се в ледено езеро. Сняг завали и тя пак е девствена", декламираше приятелката на ищцата.

Николай Славов в своя защита отново доведе свидетелката Милена Стоянова. Тя пък се появи, преоблечена като Фортуна - със синя перука, конусовидна шапка, черни ръкавици, бяла мантия и лилаво наметало.

Ищцата донесе в съдебната зала стар брой на някогашния пловдивски вестник "Комсомолска искра", за да покаже на съда интервю с нейният дядо.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.