Пеевски отговори на премиера: Кирил Петков да намали спускането по снежните магистрали

https://crimes.bg/analizi/peevski-otgovori-na-premiera-kiril-petkov-da-namali-spuskaneto-po-snezhnite-magistrali/42889 Crimes.bg
Пеевски отговори на премиера: Кирил Петков да намали спускането по снежните магистрали

Депутатът от ДПС заяви, че няма общо с кредита от ББР за Булгартабак, нито с търговията със златни паспорти

Депутатът от ДПС Делян Пеевски излезе с позиция в отговор на обвиненията на премиера Кирил Петков по негов адрес по отношение на "Булгартабак", закона "Магнитски" и "златните паспорти". Той съветва министър-председателя да потърси следите, които водят към цигарите, по-скоро сред спонсорите на ПП и при съпредседателя на формацията Асен Василев.

"Във връзка с изказването на Кирил Петков, направено вчера пред медиите, в което отново се замесва и моето име, съм подал молба до Българска народна банка да се извърши проверка на банковия кредит на "Булгартабак", предоставен от "Българска банка за развитие", с оглед евентуални нарушения, въпреки че темата вече многократно е коментирана публично и е ясно, че аз нямам никакво отношение по същата", заявява Пеевски.

Преди ден Кирил Петков заяви, че ще постави въпроса пред главния прокурор дали има директна връзка между заема в Българската банка за развитие /ББР/ и "фактът, че г-н Пеевски е бил акционер в "Булгартабак", а също така и дали е взет правомерно заем от "Роудуей кънстракшън" от ББР".

"В изказването си Петков за пореден път повтори манипулациите и внушенията на олигархичния кръг "Капитал" и Иво Прокопиев спрямо мен, което започва да се превръща в модел на поведение на новите управляващи. В тази връзка смятам, че по темата цигари и тютюнева индустрия най-добре е запознат партньорът на Петков - Асен Василев, както и спонсорите на "Продължаваме промяната", и ако Кирил Петков намали спускането по снежните магистрали, то със сигурност ще разбере това", отговаря Пеевски.

Депутатът отрича и твърденията, че има връзка с корупционно раздаване на "златни паспорти".

"Темата "Магнитски" също е достатъчно ясна, като постоянното повтаряне на инсинуациите на кръга "Капитал" няма да променят факта, че санкцията е обжалвана от страна на моите адвокати по надлежния ред и в съответствие с американския закон. Винаги съм вярвал в американското правосъдие и в това, че истината относно налагането на санкцията рано или късно ще излезе наяве, включително и че аз нямам никакво участие в твърденията за търговия със златни паспорти", посочва още Делян Пеевски.

"В тази връзка защо от "Продължаваме промяната" не приеха предложението на ДПС за отмяна на инвестиционното гражданство, като за сметка на това елементарно преписаха предложения от нас проекто- закон, но без искането ни за пълна проверка на всички издадени до момента златни паспорти. Показателно е също, че след девет месеца проверки (откакто са на власт и чрез служебните правителства) не установиха нищо по отношение на мен, защото нищо нередно няма, въпреки многобройните лъжи и манипулациите на кръга "Капитал" и контролираните от Прокопиев медии", посочва още Пеевски.

Той предупреждава Кирил Петков, че го очаква провал, ако слугува на олигархията, а не управлява държавата с адекватни действия.

"Добре би било "просто Киро" най- накрая да разбере, че само с повтаряне на мантрите на Иво Прокопиев, не може да води адекватна политика на управление на държавата, а превръщането му в слуга на олигархията неминуемо ще го доведе до провал", завършва позицията на Делян Пеевски, разпространена от пресцентъра на ДПС.

Източник: Пресцентър ДПС

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.