Първи подробности за мащабната спецакция в столицата

https://crimes.bg/analizi/parvi-podrobnosti-za-mashtabnata-specakciya-v-stolicata/41949 Crimes.bg
Първи подробности за мащабната спецакция в столицата

Първи подробности за мащабната спецакция в столицата

От Софийска градска прокуратура съобщиха подробности за мащабната спецакция в столицата. По случая са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство три лица – Ж. К., на 39 години, И. Б. на 38 години и тридесет и петгодишният Ц. С. за извършени престъпления по чл. 354а, ал. 1 пр.4 от НК и чл. 354 в ал. от НК.

От събраните доказателства в хода на разследването става ясно, че тримата мъже незаконно са съхранявали с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

За целта те са използвали къща в района на ж. к. „Надежда“ в гр. София. Там е било установено наличието на коноп с общо тегло от около четири килограма зелена маса.До 22.09.2021 г. Ж. К., И. Б. и Ц. С. са отглеждали 26 броя растения от рода на конопа в саксии в две помещения, в мазето, в нарушение на правилата, регламентирани със Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

В едното помещение били намерени 16 броя саксии с растения с височина около метър, а във второто помещение – 10 броя саксии със зелени растения с височина от 1,45 м до 1,90 м. Помещенията са били с изградено вентилационно оборудване и монтирани оранжерийни лампи.

На място са задържани лицата, които са отглеждали въпросните култури.

Извършени са обиски, претърсване и изземване във всички обитавани от обвиняемите жилища.

Освен това разследващите са се натъкнали на четири броя електронни везни, мобилни телефони, 14 броя цветни хапчета - амфетамин с общо тегло 5,26 г и бяло прахообразно вещество - кокаин с общо тегло 2,97 грама.  С криминални регистрации за различни престъпни деяния са двама от задържаните.

По отношение на тримата обвиняеми с постановления на СГП е наложена мярка за неотклонение „гаранция в пари“. Очаква се назначаването на физико-химична експертиза. Предстои и да бъдат проведени разпити на свидетели.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.