Падение! Клошари, алкохол и оргии в къщата-музей на виден революционер (Скандални подробности)

https://crimes.bg/analizi/padenie-kloshari-alkohol-i-orgii-v-kashtata-muzey-na-viden-revolyucioner-skandalni-podrobnosti/38066 Crimes.bg
Падение! Клошари, алкохол и оргии в къщата-музей на виден революционер (Скандални подробности)

Домът и сенчестият двор край къщата – музей на комитата Никола Войводов във Враца са се превърнали в терен за секс оргии и свърталище на скитници и наркомани, съобщава "Монитор".За бездомник, който това лято най-спокойно си спи на чардака, алармира врачанка в социалните мрежи. Тя споделя, че е подавала много сигнали за безобразията, които се вършат в имота. Виждала е как тийнейджъри се натискат и съвокупляват, пият бира и крещят посред нощ.Преди време историческата сграда едва не стана на пепел, след като клошари предизвикаха пожар в мазето. И макар, че се намира в центъра на града, реставрираната възрожденска къща непрекъснато се „разкрасява” с нецензурни послания и гнусни рисунки.Общината и възмутени граждани не веднъж са оправяли пораженията след проявите на вандали, но баталиите им продължават.В старинната къща лежат костите на Никола Войводов. Те са поставени в махагонов сандък в хола на родния му дом. Там е и надгробният му кръст. Войводов е първият апостол, който девет години преди Христо Ботев наема параход, с който да премине с четата си в България.Корабът „Германия” акостира на русенското пристанище на 20 август 1867 година, но поради предателство четата е посрещната от редовна турска армия. При кървавата битка на борда е посечен Никола Войводов, който бил едва 25-годишен.Костите му прибрала тайно баба Тонка Обретенова. После те били положени във Възнесенската църква във Враца, а след реставрацията на дома му са преместени в него.Къщата музей на Никола Войводов се стопанисва от Регионалния исторически музей във Враца. На оплакването в социалната мрежа за бездомника реагираха от общината и музея, които ще вземат мерки клошарят повече да не се излежава на терасата.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.