Окончателно решение за добавките към пенсиите

https://crimes.bg/analizi/okonchatelno-reshenie-za-dobavkite-kam-pensiite/41879 Crimes.bg
Окончателно решение за добавките към пенсиите

Ето какво ще се случи с добавките към пенсиите

 

Вече е ясно какво ще се случи с преизчисляването на пенсиите и добавките към тях.

Предложението повишаването на пенсиите да се отложи за Коледа бе прието от депутатите със 130 гласа "За". Депутатите решиха още до края на годината  всички пенсионери да получават добавка, която е в размер на 120 лв. на месец.

 

Предложението майчинството през втората година за отглеждане на дете да стане 650 лв., също бе прието.

 

След спорове, които продължиха няколко часа, мина и актуализацията на Държавното обществено осигуряване.

 

На 25 декември ще започне преизчисляването на пенсиите с коефициента на стажа от 1,35. Минималната пенсия ще се вдигне и ще стане 370 лв., а таванът 1500 лв. Това ще стане факт от 25 декември, пише БЛИЦ.

 

А от 1 септември редукцията на държавната пенсия вече е 10%. Около 15 000 души веднага трябва да подадат заявление в НОИ за преизчисляване и увеличение на пенсиите по новата методика, за да не бъдат ощетени.

Пенсиите на хора, които в последните няколко години са се пенсионирали и получават вече държавна пенсия, но са предпочели да си оставят парите в универсалните пенсионни фондове вместо да ги прехвърлят в НОИ, ще бъдат преизчислени.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.