Охранителите на Мила Георгиева я предали на полицията

https://crimes.bg/analizi/ohranitelite-na-mila-georgieva-ya-predali-na-policiyata/37669 Crimes.bg
Охранителите на Мила Георгиева я предали на полицията

Тарторката на килърската банда Мила Георгиева е предадена от свои хора. Собствените й охранители са пропели пред ченгетата и са я натопили. Въз основа на показанията на гардовете на Мила Георгиева са повдигнати нови обвинения. В началото на февруари спецпрокуратурата я обвинила като шефка на банда за отглеждане и разпространение на марихуана. Приближените на доведената митничарска щерка обяснили как тя й синът й Мартин Георгиев, който е в неизвестност, държали плантация за трева в софийското село Горна Малина.

Според разследващите там се отглеждали растения от рода на конопа между 2012 и 2014 г. за целта се използвало помещение в склад в селото. Собственикът на имота уточнил, че давал под наем мястото си до края на 2012 г. Затова според съдия Аделина Иванова има доказателства за ръководството и финансирането на наркобандата от страна на Мила, но тя не е организирала производството, защото няма данни то да е било факт.

Мила е обвинена като лидер на въоръжена банда за убийства и взривове. Помагали й бившият й мъж Михаил Георгиев, доведеният й брат Максим Кулишев и шофьорът й Мирослав Стоянов. В сметката на килърската група е записано и убийството на тийнейджър от 2009 г., стана ясно в съдебната зала. Обвинителите са присъединили към разследването дело на Софийската градска прокуратура за убийството на 16-годишния ученик Емил Николов. През май 2009 г. десетокласникът от 121-во СОУ е надупчен с дъжд от куршуми в БМВ, паркирано на площада пред Боянското ханче.

Магистратите прецениха, че има достатъчно улики срещу Мила, ексмъжа й и шофьора й. Тарторката на бандата можела и да се укрие, предвид това, че в края на 2012 г. се опита да избяга в Дубай. Освен това Мила била предупредена за готвената й тогава акция за данъчни измами и опитала да унищожи документация на фирмата си, отчете съдът.

Междувременно шефката на килърите пропищя срещу условията в ареста. От години тя страдала от различни заболявания, а зад решетките симптомите й се обостряли. Мила има дискова херния, която трябва да се изследва в специални условия, различни от панделата, и да бъде прегледана от ревматолог и съдов хирург, бяха категорични специалистите. По думите им задържаната се оплаква от куп болести, сред които студова алергия и високо кръвно. Възможно било да има миома на матката, както и синдрома на Рейно, който е свързан с нарушена циркулация на кръвта. Това означава, че за кратко време кожата от бледа става синя, а после червена.

В последните 2 г. за Мила Георгиева са издадени 19 медицински документа. Тя трябвало да си направи ядрено-магнитен резонанс още в края на 2013 г., когато за първи път попадна в ареста.

"Ако не вземе мерки, Мила може да стане инвалид. Заради дисковата й херния може да получи и пареза на крака", обясниха специалистите.

Самата Мила Георгиева обясни през сълзи, че зад решетките спрял цикълът й.

"В ареста ми се засилиха всички болки, които имам. Ако прокурорът не е бил в килията, да влезе да види. Лежа на желязно легло, на което съм си подложила разни неща, за да мога да спя, а от прозореца духа постоянно. Лекарства мога да вземам до 18 ч., но не знам какво ще ми се случи през нощта и какви точно хапчета ще ми потрябват", ожали се Мила.

Тя разказа как в килията й няма тоалетна чиния, а клекало, което не може да ползва заради болките, които изпитва. Кръстът и кракът й се схващали, а на другия й крак е опериран менискусът.

"Непрекъснато изпитвам болка - кому е нужно това? Кръвното ми беше високо, сега падна и постоянно ми се върти всичко, не знам на кой свят съм. Отслабнах 8 кг!", плачеше Мила.

Тя разчувства и снаха си, която също се разплака в съдебната зала. Младата жена, която е дъщеря на варненския бандит Радослав Калчев - Роди Черния, показваше на Мила от телефона си клип на внучето й.

Пуснаха Кулишев срещу пет бона

Единствено по отношение на Максим Кулишев няма данни да е участвал в бандата. Доказани са обаче другите му две обвинения за държане на дрога. Съдът се смили над него заради доброто му процесуално поведение и влошеното му здраве. Той също се оплаква от дискова херния, като според експертите е необходимо да се оперира. Досега Кулишев бе под домашен арест и не можеше да посещава специализирана клиника. Той вече ще може да направи това, защото бе пуснат срещу 5 хил. лв. парична гаранция.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.