Официално! Лекарска грешка убила 31-годишната родилка от Благоевград и бебето й

https://crimes.bg/analizi/oficialno-lekarska-greshka-ubila-31-godishnata-rodilka-ot-blagoevgrad-i-bebeto-y/41871 Crimes.bg
Официално! Лекарска грешка убила 31-годишната родилка от Благоевград и бебето й

Лекарска грешка е причината за смъртта на родилка и бебето ѝ в Благоевград през лятото. Това сочи съдебно-медицинската експертиза.
Източник:
2021-09-09 09:50:00


Анализи


0

Прочетено: 57960

Кратка връзка
Лекарска грешка е причината за смъртта на родилка и бебето ѝ в Благоевград през лятото. Това сочи съдебно-медицинската експертиза.

БЛИЦ припомня, че 31-годишната Евгения и нероденото ѝ бебе издъхват по време на планирано секцио на 17 юни.

Това става известно от проверката на "Медицински надзор", получена по реда на Закона за достъп до обществена информация от Центъра за защита на правата в здравеопазването, уточнява bTV.Медицинският одит е категоричен, че грешка при интубирането е непосредствената причина за смъртта младата жена.Тя е била интубирана неуспешно два пъти. Вследствие жената и нероденото ѝ бебе умират.„Наистина съдебно-медицинската експертиза доказва, че пряка причина за смъртта на родилката е проблеми при интубацията, които са довели до лошия край. Трудно ми е да коментирам, затова и се провежда това разследване, за да докаже, ако има вина, каква е тя. Най-вероятно, да.Не бих го нарекъл грешка, професията ни е трудна понякога. Просто за секунда, разсейвайки се, лекарят може да причини това, което се случи, за съжаление“, коментира Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.