Обновяват Google Chrome (подробности)

https://crimes.bg/analizi/obnovyavat-google-chrome-podrobnosti/34279 Crimes.bg
Обновяват Google Chrome (подробности)

Новият браузър Edge на Microsoft се оказва полезен не само за софтуерния гигант. Той използва платформата Chromium, която е създадена от Google и е с отворен код и в основата на браузъра Chrome. А това позволява на двете компании на практика да работят заедно за развитието на браузърите си.

Като участник в платформата Chromium, Microsoft допринася за нейното развитие като добавя функции за нея. А някои от тях скоро ще намерят място и в новата версия на Google Chrome, съобщава онлайн изданието CNET.

Една от тях е по-удобен начин за управление на табовете. Функцията ще позволява на потребителите да прехвърлят цяла група табове от един прозорец на браузъра в друг. Това ще улесни и ускори организацията на сайтовете.

Същата функционалност ще се появи и в Chrome, именно благодарение на Microsoft. Разбира се, софтуерният гигант използва цялата платформа на Chromium, което е показателно и за влиянието на Google в сектора. Затова може да се очаква, че занапред двете компании ще продължават да си обменят функции за браузърите.

Случващото се е показателно и за промяната в нагласите и начина на мислене на Microsoft. Дълги години компанията беше затворена в себе си, но откакто я оглави Сатя Надела, тя се преобразува и започна да работи много по-активно с други платформи. Резултатите са показателни, като Microsoft достигна исторически върхове на цените на акциите си и влезе в клуба на компаниите с цена над 1 трилион долара.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.