Най-после спад в цените

https://crimes.bg/analizi/nay-posle-spad-v-cenite/42191 Crimes.bg
Най-после спад в цените

Източник:
2021-10-17 20:35:00


Анализи


0

Прочетено: 20160

Кратка връзка

Размер на шрифта:


Най-после спадът в цените е вече факт

Тази новина, която дойде от пазара на храните по стоковите тържища у нас, зарадва всички българи. От лятото за първи път сме свидетели на позитивна тенденция.През последните дни месеца тази тенденция е прецедент. Понижението на цените вече е факт след покачване на цените на енергийните ресурси. На фона на това се наблюдаваше и повишеното търсене на плодове и зеленчуци, което доведе до скок в цените им. Но от началото на октомври месец спадът вече е факт. Той се наблюдава втора поредна седмица.

В ефира на БНР председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов заяви, че в момента сме свидетели на укротяване на пазара като част от цените са стабилни, а други тръгват надолу, пише БЛИЦ.Потвърждение на това твърдение са и последните бюлетини от стоковия регулатор за последните две седмици, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на 3е-news.net.Повишаването на цените на храните по стоковите тържища продължи точно 11 седмици от януари до месец март. То бе последвано от продължително седмично поевтиняване.Повишението на цените на годишна база, спрямо средата на октомври месец миналата година е в размер на 8.29%. Това показват обобщените данни, направени от експертите на  Държавната комисия, пише БЛИЦ.


Източник:

Блиц.бг
Няма етикети за тази новина

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.