Наркоудар: Заловиха близо 15 кг хероин в тайник на ТИР на Дунав мост

https://crimes.bg/analizi/narkoudar-zaloviha-blizo-15-kg-heroin-v-taynik-na-tir-na-dunav-most/42669 Crimes.bg
Наркоудар: Заловиха близо 15 кг хероин в тайник на ТИР на Дунав мост

При проверка на кола с българска регистрация на ГКПП „Дунав мост“-Видин митнически служители откриха 14,685 кг хероин, съобщиха от Агенция „Митници“. На 9 януари митнически инспектори спрели за проверка автомобил, пътуващ от България за Германия. Водачът заявил, че не превозва забранени от закона стоки.

При извършен физически контрол на ТИР терминала във Видин, в пода на колата са били установени специално изградени тайници. Достъп до тях имало чрез два отвора, намиращи се под предните седалки.

След демонтажа им, в дясната конструкция под хавлиена кърпа и ароматизатори, покрити с керемида, са били намери 29 пакета, обвити с бежово тиксо. Съдържащото се в тях прахообразно вещество е реагирало положително на хероин при извършен полеви наркотест. Общото тегло на пакетите е 14 685,05 грама.

При допълнителен оглед е било установено, че от външната страна тайниците са облицовани с оловна обвивка, с цел да се затрудни рентгенова проверка.

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Видин се води разследване по образувано досъдебно производство. В качеството на обвиняем е привлечен шофьорът на превозното средство – 46-годишен мъж.

С постановление на прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Извършеното от него деяние представлява тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба в размер от 100 000 до 200 000 лева.

Предстои да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение – постоянно задържане спрямо обвиняемия.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.