Наглост! Украинци искат безплатен подслон и храна, без да са бежанци (Всичко за схемата им)

https://crimes.bg/analizi/naglost-ukrainci-iskat-bezplaten-podslon-i-hrana-bez-da-sa-bezhanci-vsichko-za-shemata-im/43087 Crimes.bg
Наглост! Украинци искат безплатен подслон и храна, без да са бежанци (Всичко за схемата им)

 

Украинци се опитват да се възползват от българското гостоприемство по много нагъл начин, узна Crimes.

Оказа се, че у нас има много хора от Украйна, настояващи да получат безплатна храна и подслон. Без да са бежанци от войната. Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма, разкри, че в България има не малко украинци, пристигнали преди началото на войната – 24 февруари.

Т.е. те пребивават в страната без да са бежанци, тъй като не са напуснали Украйна в опит да се спасят от руската инвазия. Въпреки това обаче, те се настаняват в хотелите и искат от държавата помощ.

Нещо, което е меко казано недопустимо, тъй като по документи те не са бежанци от войната. А програмата за помощ е предназначчена единствено  за граждани на Украйна, влезли в България след 24 февруари.

Към момента статистиките показват, че са подадени 395 заявления на лица, извършващи дейност в 506 туристически обекта – хотели, апартаменти, къщи за гости, в които са настанени бежанци. Сред тях обаче има и такива, които не са с този статут. И е необходимо да бъдат разграничени, тъй като на тях подобна помощ не им се полага, изтъкна Георгиева.

Местата за настаняване обаче вече имат разходи и за тях. Което означава, че е много възможно да останат с пръст в уста и да не получат очакваната помощ от държавата.

Източник: Блиц

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.