Наглост! Директорка на болница приемала фиктивни болни срещу салам и кашкавал (Всичко за скандала)

https://crimes.bg/analizi/naglost-direktorka-na-bolnica-priemala-fiktivni-bolni-sreshtu-salam-i-kashkaval-vsichko-za-skandala/43070 Crimes.bg
Наглост! Директорка на болница приемала фиктивни болни срещу салам и кашкавал (Всичко за скандала)

 

Пореден жесток скандал тресе родното здравеопазване, узна Crimes.

Оказа се, че специализираната болница за рехабилитация в град Баня е приемала фиктивно пациенти по програми на НОИ и по клинични пътеки. Още по-куриозното и нелепото в случая е, че в замяна "болните" са получавали... пити с кашкавали и щафети салами.

Скандалните разкрития дойдоха лично от служители в болничното заведение, които обаче, от страх, пожелаха да останат анонимни. Заради твърденията им е започнала проверка от страна на прокуратурата, а директорката Божана Иванова е временно отстранена от заеманата от нея длъжност.

Според официалните данни миналата година в болницата са лежали около 3500 души, с пари от осигуровки. Не всички от тях обаче са били реални, разкриват служителите в санаториума. По документи са лекувани основно... хора от персонала! Които в замяна са получавали салам и кашкавал.

„Пишат документи все едно сме почиващи, а ние ходим на работа. След седем дни се подписваме, че вече излизаме от клиничната пътека, и ни връчват по 1,6 кг кашкавал. По НОИ е по-скъпа процедурата и фактически на нас ни даваха по 8 кг и половина кашкавал”, разказа бившата служителка Бояна Кандилева.

Управителката Божана Иванова също е била пациент на санаториума по клинична пътека - фиктивно, без да ползва процедури.

Служители пък разказват, че през годините многократно са принуждавани да лежат фиктивно - по клинични пътеки и програми на НОИ. По документи в единия случай почивката била по 7 дни, а в другия - по 10.

Твърдят, че болницата получавала държавни пари за неосъществените спане, храна и процедури, а на тях им давали кашкавал или салам в замяна. По думите на служителите, с фиктивните почивки се занимавала не само главната сестра, но и преките ръководители.

Източник: Нова ТВ

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.