Мултимилионерът Пехливанян, чиято жена беше зверски убита и разчленена в Русе - един от най-известните местни бизнесмени

https://crimes.bg/analizi/multimilionerat-pehlivanyan-chiyato-zhena-beshe-zverski-ubita-i-razchlenena-v-ruse-edin-ot-nay-izvestnite-mestni-biznesmeni/42756 Crimes.bg
Мултимилионерът Пехливанян, чиято жена беше зверски убита и разчленена в Русе - един от най-известните местни бизнесмени

Преди часове русенската прокуратура оповести покъртителна информация за убийството на Еранухи Пехливанян – съпругата на аптечния бос и общински съветник от ГЕРБ в града Бедрос Пехливанян. Жената е убита по време на обир, нарязана на парчета и хвърлена в рeка Русенски Лом.

Съпругът на покойната е един от най-известните местни бизнесмени, собственик на 14 аптеки с марката „Астра“. Роден през 1962 г., Бедрос работи в Аптечна дирекция при настъпването на промените, а частник става в далечната 1997-а. Собственик е на две фармацевтични компании „Гален – Русе“ ЕООД и „Бедрос Пехливанян – Галенус“.

Първата фирма се занимава със строителство и дърводобив, като разследващите работят по версията, че атаката към семейството е дошла по тази линия.

Пехливанян се радва на добро име в Русе, освен мултимилионер, той е щедър дарител за тамошните болници и училища.

Бедрос навлезе в политиката преди петилетка в групата общински съветници на ГЕРБ, която оглави. Обича да се шегува, че дължи кариерата си на факта, че като войник е бил пожарникар във Ветово. И по тази линия имал общо с Бойко Борисов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.