Младен Маринов наложи извънредна забрана

https://crimes.bg/analizi/mladen-marinov-nalozhi-izvanredna-zabrana/38654 Crimes.bg
Младен Маринов наложи извънредна забрана

Премиерът Бойко Борисов пък обясни, че се готвят стимули за служителите


Министър Младен Маринов наложи извънредна забрана.

 

Той категорично забрани отпуските и почивките в МВР.

 

На пресконференция в Министерския съвет по повод пандемията с COVID-19 и наближаващите великденски празнини той заяви: „Моят призив е наистина да бъдем смирени и да не правим излишни пътувания. Ако не отидем на Гложенския манастир или на Троянския (да не се разсърдят)... - може и това да го направим в църквата. Естествено, по мое разпореждане са спрени абсолютно всички отпуски и почивки на целия състав, който е по Закона за МВР – пожарникари, полицаи, оперативни работници.

 

Всички те ще са на терен, за да гарантират спазване на мерките, достатъчно разстояние между хората, да не се застояват в църквите

 

В почти всяка църква можело да се направи така, че да няма засичане на потоците – да се влиза от едно място и да се излиза от друго.

 

Премиерът Бойко Борисов пък обясни, че се готвят стимули за служителите на МВР, които са на първа линия. Полицаите осигуряват обществения ред навън и им се изплаща извънреден труд, коментира министър-председателят.

 

"И искам още да ги възнаградя, просто чакам от Младен Маринов да ми даде... да говори със синдикатите за тези, които са на първа линия, но работим го в момента. И за артистите, свободните професии също, но утре ще го обявя сутринта. Искам сметките да ми направят", добави Бойко Борисов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.