Мистерия забули смъртта на Стилиян Манолов

https://crimes.bg/analizi/misteriya-zabuli-smartta-na-stiliyan-manolov/42148 Crimes.bg
Мистерия забули смъртта на Стилиян Манолов

Предстои да бъде назначена ДНК експертиза

Мистерия забули смъртта на старозагорския магистрат Стилиян Манолов.

 

Припомняме, че в неделя надвечер той бе открит в безпомощно състояние насред вътрешния двор на 4-етажна кооперация в Стара Загора. Сигналът е подаден от негов съсед, който се натъкнал на ужасяващата гледка на умиращия съдия, пише "Монитор".

Тежко раненият в гърдите млад мъж е открит от съседи към 17,36 часа в неделя в безпомощно състояние. Той бил във вътрешния двор на 4-етажната кооперация в Стара Загора, където живеел. Оръжието, с което е прострелян, е открито в мазето, където най-вероятно е бил произведен изстрелът.Пистолетът е законно притежаван от Манолов. Юридическата му кариера е започнала преди време като военен следовател в Пловдив. Преди десет годиние имал два ипотечни кредита. Това става ясно от саморъчно попълнена през 2012 г. декларация.От прокуратурата уточняват, че по образуваното досъдебно производство са извършени огледи на местопроизшествие, иззети са дактилоскопични следи и са назначени балистична и съдебномедицинска експертизи.Предстои да бъде назначена ДНК експертиза. Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се извършват множество други действия по разследването с оглед изясняване на причините за смъртта.Магистратът веднага е закаран в болница, но в резултат на огромната кръвозагуба, е издъхнал.

Стилиян Манолов пристига в Старозагорския административен съд през 2016 година. Преди това последователно е бил прокурор в Гълъбово и съдия в Карловския районен съд.

Справка от ВСС показва, че е бил сред най-натоварените съдии в Града на липите, през м.г. е бил повишен в ранг „съдия в апелативен съд“.Колегите му са изумени от случилото се. Те научили за трагедията от медиите и категорично отказват коментар. Според тях сред делата, по които Манолов се е произнасял, нямало нищо особено проблемно и скандално.Предполага се, че е посегнал на живота си по битови причини. Според запознати неотдавна той е бил напуснат от съпругата си. Разследването засега изключва версия за предумишлено убийство, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.