Любопитно: Американци придобиха 2-та най-големи брокери в България

Те притежават над 14% от застрахователния пазар в България

https://crimes.bg/analizi/lyubopitno-amerikanci-pridobiha-2-ta-nay-golemi-brokeri-v-balgariya/114400 Crimes.bg
Любопитно: Американци придобиха 2-та най-големи брокери в България

Те притежават над 14% от застрахователния пазар в България

Водещите два застрахователни брокера, които генерират най-голям приход от задължителната за автомобилите „Гражданска отговорност“, вече са с нов владелец. Двете компании притежават общо малко повече от 14% дял от целия пазар на застраховането.

Собственикът им вече е американската компания Acrisure, според българско бизнес издание. През април беше обявено, че тя придобива и компанията от Пошла Unilink, като това й дава контролен пакет във фирмата „Ай енд джи иншурънс брокерс“ (I&G). Сега, компанията "Ес Ди Ай груп" (SDI) съобщава, че има и тя е сключила сделка.

Определени детайли относно двете сделки все още не са известни, като също така не е ясно какъв дял придобива новият собственик. От SDI специално отбелязват, че няма да има промени в мениджърския екип на компанията. В момента акционерите в „Ес Ди Ай груп“ АД са Кольо Делев и Ясен Константинов. Фирмата има офиси в цяла България, като в големите градове са по няколко. Именно голямата им мрежа е едно от основните им преимущества.

Запознати коментират, че голяма част от шофьорите сключват Гражданската отговорност на вноски, поради което 4 пъти в годината е необходимо да посещават офис на застрахователна компания или брокер.

Застрахователните брокери печелят чрез комисиони, които получават от застрахователните компании за продажба на техните продукти, като средната стойност на комисиите е около 18% от цената на конкретния продукт.

Източник: narod.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.