Лоши новини за феновете на бомбички и фойерверки

https://crimes.bg/analizi/loshi-novini-za-fenovete-na-bombichki-i-foyerverki/42779 Crimes.bg
Лоши новини за феновете на бомбички и фойерверки

 

Пиротехниката е опасна, когато се използва на неподходящи места

Със сигурност тези новини никак няма да се харесат на феновете на бомбички и фойерверки.

 

От Столичния общински съвет (СОС) съобщиха новина, която направо ги попари. От там уточняват, че глобите за нерегламентирана употреба на пиротехника в София ще е от 500 до 2 000 лева за физически лица и от 3 до 10 000 лева за юридически.

 

Новият регламент, който на този етап е одобрен от 3 общински комисии предвижда фойерверки, пиратки, бомбички и всякакви пиротехнически средства от категория F2 и F3 да могат да се използват само на Нова година, при това забележете – до 02.00 ч. на 1 януари или след предварително подадена заявка в районната администрация. Одобрението ще се получава от кмета на съответния район, информират от СОС.От там посочват, че пиротехниката не само вдига шум, а е и опасна, когато се използва на неподходящи места.Превенцията чрез строги правила има за цел да предотврати тежките инциденти и да внесе спокойствие у най-уязвимите – децата, хората с психически разстройства и животните.Промените в Наредбата за обществения ред на територията на Столична община, с които се предлага ограничаването на безразборното използване на пиротехнически средства са били приети от Комисията по здравеопазване към Столичния общински съвет, съобщават от там.По-рано тази седмица промените бяха одобрени и от Комисията по обществен ред и сигурност, както и от Комисията по финанси и бюджет.

Всички членове на комисиите единодушно са подкрепили регламентирането на употребата на пиротехника. Ако това предложение бъде подкрепено и от Столичния общински съвет, промените в Наредбата за обществения ред, ще влязат в сила от 1 март, уточнява БТА, пише blitz.bg. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.