Комедията „Любимец 13“ по БНТ 1

https://crimes.bg/analizi/komediyata-lyubimec-13-po-bnt-1/43085 Crimes.bg
Комедията „Любимец 13“ по БНТ 1

Първият български игрален филм посветен на футбола с участието на реални футболисти
Източник:
2022-04-27 17:02:00


Анализи


0

Прочетено: 32382

Кратка връзка
Първият български игрален филм посветен на футбола с участието на реални футболисти

 

27 април 2022 г. /сряда/

На 30 април (събота) от 14:00 ч. БНТ 1 ще излъчи неостаряващата българска комедия „Любимец 13“.


Филмът „Любимец 13“ разказва за живота на двамата братя близнаци Радослав и Радосвет. Радослав е отговорен и сериозен младеж, отличен футболист, на който отборът възлага големи надежди. На плажа във Варна той се запознава с Елена – красиво момиче от София, в което се влюбва. Радосвет от своя страна е пълната противоположност на брат си – безотговорен комарджия, търсен от органите на реда. Той решава да се възползва от приликата със своя близнак и да заеме неговото място в отбора. Представяйки се за него, Радосвет приема предложението за голяма заплата и апартамент в София. Радослав обаче също пристига в София, за да търси своята любима Елена. Тя случайно се натъква на Радосвет, без да подозира разликата между тях. Радослав ѝ изяснява недоразумението и двамата отиват на мача, в който Радосвет играе с номер 13. С комични положения, предизвикани от футболиста, отборът губи и така всички разбират за измамата. Радослав все пак получава предложение да остане в София, но той отказва и заедно с Елена заминават.


Режисьор на „Любимец 13“ е Владимир Янчев. Оператори са Любен Попов и Владимир Янчев, а сценарият е дело на Любен Попов и Владимир Янчев. Музиката във филма е композирана от Петър Ступел, а художник на постановката е Неделчо Нанев. В ролите зрителите ще се насладят на участието на Апостол Карамитев, Гинка Станчева, Елена Хранова, Петко Карлуковски, Георги Раданов, Магда Колчакова, Георги Парцалев, Лео Конфорти, Георги Калоянчев, Енчо Багаров и други.


Гледайте филма „Любимец 13“ на 30 април (събота) от 14:00 ч. по БНТ 1

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.