Кирил Добрев обяви пътя, по който трябва да върви БСП!

https://crimes.bg/analizi/kiril-dobrev-obyavi-patya-po-koyto-tryabva-da-varvi-bsp/41241 Crimes.bg
Кирил Добрев обяви пътя, по който трябва да върви БСП!

Бившият депутат от БСП Кирил Добрев все още не може да приеме липсата на обединение в партията. Той разкри публично какво ще издърпа левицата нагоре, защото в момента състоянието на „червените“ е доста окаяно и резултатите на изборите го показват.„Години наред само заради егото на един или друг лидер, лявото се люспеше пред очите ни. Изключвахме се заради “предателства”, след това дойде удобното “уронване на престижа и авторитета“, но всъщност зад това се криеше единствено страхът за “Стола”.

Дълбоко вярвам, че Левицата може да бъде силна само ако сме заедно ВСИЧКИ на ясна принципна основа. Идейна – с всичките си нюанси. От романтичното ляво до прагматичната социалдемокрация. Организационна – със силните и слаби страни на всеки един от субектите. Ние се познаваме – знаем кой колко и къде тежи. И естествено кадрово – с нови лица, необременени исторически. Защото новото поколение, изградено от различните леви формации, не е обременено от личното ни минало.Това е път, стръмен път, който трябва да се извърви, за да бъде лявото стабилно, силно и да може отново да побеждава.

За да се случи всичко това обаче, трябва да си “Голям”.Да можеш да преглътнеш егото си и да мислиш няколко хода напред, а не просто до следващата пресконференция.

Да използваш органите в партията, за да формираш мнение преди да се изказваш по стратегически въпроси.Да усещаш, че вътрешният баланс е жизненоважен, за да те възприемат отвън.

Мислех си, че третото място, 46-тото НС и хипотетичната власт са добър катализатор на всеки обединителен процес както навън, така и навътре, но явно отново съм бил оптимист.“ – написа Добрев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.