Кърваво меле в битка за вода!

https://crimes.bg/analizi/karvavo-mele-v-bitka-za-voda/41458 Crimes.bg
Кърваво меле в битка за вода!

Истински екшън със стрелба и бой се е разиграл в землището на пловдивското село Песнопой преди два дни. Причина за ескалиралата ситуация станала тръба с минерална вода, на която спорещите искали да се къпят.

От Районна прокуратура-Пловдив съобщават, че наблюдават съдебното производство, което е за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

На 6 срещу 7 юни 2021 г., в землището на Песнопой, група мъже и жени посетили постройка, в която се намирала тръба за ползване на минерална вода. Двама от тях влезли в помещението, за да се къпят, а други двама мъже останали да чакат навън в лек автомобил. В това време пристигнал 50-годишният бивш военен Атанас К., който също искал да ползва минералната вода. Той влязъл в спор с двамата мъже в автомобила, защото искал веднага да влезе в помещението, а техните познати се забавили, допълва Марица.

В разгара на скандала Атанас извадил законно притежаван боен пистолет и стрелял три пъти във въздуха със стоп патрони, след което се отдалечил. В това време двамата мъже и трети техен приятел, който излязъл от постройката, тръгнали след стрелеца. Като ги видял да се приближават, Атанас К. излязъл от автомобила си и стрелял отново със стоп патрони, като уличил единия от мъжете - 35-годишния Славчо Т. Тримата обаче не му останали длъжни - нанесли му побой, счупили и стъклата на лекия му автомобил. След това пострадалият мъж се качил в колата си и тръгнал за болница в Пловдив. С него бил и един от приятелите му. На един от булевардите в града пострадалият, който шофирал, предизвикал леко пътнотранспортно произшествие. На място пристигнали полицейски служители. Водачът бил тестван за алкохол с техническо средство, което отчело 0,5 промила, за което му бил съставен акт за административно нарушение.

По-късно за инцидента е бил подаден сигнал в полицията. Атанас К. е бил задържан за срок от 24 часа, като предстои да му бъде повдигнато обвинение. Оръжието, което е използвал, е иззето.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.