Иван Гешев на откриването на паметника на американския президент: Той е приятел на България!

https://crimes.bg/analizi/ivan-geshev-na-otkrivaneto-na-pametnika-na-amerikanskiya-prezident-toy-e-priyatel-na-balgariya/42005 Crimes.bg
Иван Гешев на откриването на паметника на американския президент: Той е приятел на България!

Иван Гешев доволен от новия паметник в София!

Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите успяха да открият паметник на американския президент номер 28 Уудроу Уилсън, който помага на България след националната катастрофа през Първата Световна война.

Главният прокурор Иван Гешев е сред най-ревностните почитатели на Уилсън. Той е изключително доволен, че този човек най-после е бил почетен у нас.

„Днес откриваме паметник на нашия приятел Уудроу Уилсън, благодарение на когото България днес съществува в тези си граници.“, каза Гешев по време на откриването.

Според исторически източници Уудроу Уилсън е човекът, който успява да запази Беломорска Тракия, Южна Добруджа и Царибродско в границите на Царство България. По този начин се предотвратяват териториалните искания на Сърбия, Гърция и Румъния, както и разделянето на България на три подчинени на съседите й региони.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.