Футболни бутонки за трева и твърда земя

https://crimes.bg/analizi/futbolni-butonki-za-treva-i-tvarda-zemya/42924 Crimes.bg
Футболни бутонки за трева и твърда земя

 

Една от важните спецификации на футболните обувки е, че те са проектирани за определен тип футболно игрище. Като се има предвид, че футболът обикновено се играе на открити тревни терени, трябва да сте подготвени за типа повърхност на която ще играете. В противен случай можете да се подхлъзвате, когато играете, което ще се отрази на представянето ви и може да доведе до лоши наранявания. Ето защо производителите на футболни обувки имат различни конфигурации и конструкция на шиповете, и те са адаптирани към типа на терена, за който са предназначени. За това преди да изберете подходящите обувки за своя мач, трябва да разберете дали играете на твърда или мека земя.

 

Когато играете на трева, твърдите футболни обувки ще бъдат абсолютно добри през повечето време. Въпреки това, когато терена е особено мокър или кален, ще трябва да сте сигурни, че сте оборудвани с чифт бутонки за мека земя.

 

Скоростта, сцеплението и комфорта се увеличават, когато играете на естествени тревни терени с перфектните бутонки предначначени за това.  В подметките им са монтирани много по-дълги шипове, които ще захапят меката трева и ще ви осигурят достатъчно сцепление.

 

R-GOL разполагат с голяма гама бутонки за футбол за естествена трева, така че какъвто и да е вашият личен стил на игра, тук ще намерите обувките, които ви подхождат и са ви много удобни. Можете да избирате марки като Аdidas, Nike, New Balance и др.

 

Един от най-важните фактори е изборът на дизайна на подметката, който е проектиран различно за съответните повърхности.

 

По-традиционните обувки използват класическа конфигурация с 6 шипа, но модерните дизайни вместо това избират смесен модел на шипове, който е почти идентичен с оформлението на твърда наземна обувка и разпределя натиска много по-равномерно.

 

 

Когато избирате футболни обувки за естествена трева, трябва да обърнете внимание дали терена е мокър с мека почва или твърд с изсъхнала почва.

 

Бутонки за естествена трева - мека земя

 

Почвата обикновено е много мека и като консистенция се състои от мека кал и трева.

 

За такъв тип терен се изискват футболни обувки, които имат подметки, състоящи се от по-дълги метални шипове, за да осигурят сцепление, с меката повърхност, като по-малките шипове не биха осигурили достатъчно стабилност и има голяма вероятност играчите да се подхлъзнат.

 

Освен по-големия размер на бутоните, основната разлика тук идва от използването на метални шпилки, които обикновено са взаимозаменяеми. Металът основно осигурява сцеплението и стабилността, от които се нуждаете, докато играете, като позволява да се правят бързи завои и спринтове, дори когато играете в лепкаво, хлъзгаво блато.

 

Тези бутони, трябва да се използват само на мека земя, тъй като биха се напукали или счупили на твърда основа. Те не са проектирани да поемат натиска на твърдите повърхности.

 

Бутонки за естествена трева - твърда почва

 

Тези видове терени са консистенция от твърда кал и трева.

 

Подметката, която се изисква тук, трябва да бъде направена или от гумена пластмаса, или от влакна, които могат да се справят с натиска на твърдата земя.

 

Има разнообразие от подметки, предназначени за твърди настилки. Подметките са тежки и могат да устоят на всяка твърда земя.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.