Фалшивите зелени сертификати вървят между 150 и 300 лв.!

https://crimes.bg/analizi/falshivite-zeleni-sertifikati-varvyat-mezhdu-150-i-300-lv/42202 Crimes.bg
Фалшивите зелени сертификати вървят между 150 и 300 лв.!

Между 150 и 300 лв. се търгува фалшив COVID-сертификат в Пловдив, се посочва в сигнал, постъпил в Районната прокуратура, заяви за "Марица" зам.-районният прокурор Атанас Илиев.

Представителите на държавното обвинение в Пловдив работят по два сигнала, свързани с фалшиви ваксинационни сертификати.

Илиев обяви, че по мейла на Главната прокуратура е получено съобщение, в което се споменава, че издаването на неистински сертификати се е превърнало в масова практика. В текста обаче се казва още, че служителите на пловдивско казино също са се сдобили с фалшификати. По този повод сигналът е препратен към Пловдив за проверка и се работи по него. Вътре е упомената и тарифата, на която се търгуват.

Срокът на проверката е едномесечен, като при нужда може да се удължи, но трябва да приключи най-късно в рамките на три месеца.

Вторият сигнал, по който Районната прокуратура работи, бе за пътник на летище Пловдив, представил фалшив сертификат от извършен PCR тест за коронавирус. Веднага след установяването на неистинския документ е докладвано на прокуратурата, като по случая все още се работи.

Сигнали за фалшиви сертификати постъпват и в Регионалната здравна инспекция, като оттам ги предават на държавното обвинение за проверка.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.