Европа позлатява бежанците от Украйна

https://crimes.bg/analizi/evropa-pozlatyava-bezhancite-ot-ukrayna/43024 Crimes.bg
Европа позлатява бежанците от Украйна

 

Европа ще позлати бежанците от Украйна, узна Crimes.

Очевидно лидерите на Стария континент са решили да бъдат максимално гостоприемни към украинците, бягащи от конфликта в родината им. Затова от Европейския парламент обявиха, че ще отпуснат над 3 милиарда евро на страните от ЕС, които приютяват бежанци. В това число влиза и България.

И тази сума далеч няма да е първата. Тя е само част от цялостното финансиране, предвидено да се отпусне до края на годината. Предварително изплатените тази година средства ще бъдат увеличени от 11 на 15 на сто за всички държави от ЕС и от 11 на 45 на сто за страните, където притокът на бежанци от Украйна възлиза на над един процент от броя на местното население в края на първия месец след началото на руските военни действия.

Държавите, които ще получат 45 на сто предварително финансиране, са Унгария, Полша, Румъния и Словакия, които имат обща граница с Украйна, както и Австрия, България, Чехия, Естония и Литва, които са приели бежанци, чийто брой надвишава един процент от местното население към 23 март.

Въвежда се остойностяване от 40 евро на седмица за приет бежанец, за да бъде по-лесно и бързо използването на средствата. Ще бъдат покривани разходите за 13 седмици престой от датата на пристигане на украинците.

Източник: Блиц

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.