Евродепутатът Емил Радев: Реформите в България не се случват достатъчно бързо!

https://crimes.bg/analizi/evrodeputatat-emil-radev-reformite-v-balgariya-ne-se-sluchvat-dostatachno-barzo/34064 Crimes.bg
Евродепутатът Емил Радев: Реформите в България не се случват достатъчно бързо!

Реформите не вървят достатъчно бързо и това е довело до оставката на социалния министър. Българското общество иска по-бързи реформи, а и отделно държавата отделя много средства в тази насока. Това коментира в студиото на ''Лице в лице'' по bTV евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев по повод поисканата от премиера Борисов оставка на социалния министър Бисер Петков.

На въпрос за избора на Иван Гешев за главен прокурор Емил Радев подчерта, че процедурата е била изключително прозрачна и допълни, че в други страни правосъдният министър назначава директно главния прокурор без каквито и да е обсъждания и дебати.

,,Очаквам мониторингът над България да бъде свален, тъй като сме изпълнили всички онези 17 задачи, които ни бяха поставени през 2017 г.'', заяви Радев и увери, че по този въпрос има единна позиция от всички политически сили в Европарламента, отбелязвайки, че единствено Елена Йончева в свое изказване е атакувала българската държава.

По думите му крайното решение за отпадането на мониторинга принадлежи на Европейската комисия, след като ЕП изпрати своята позиция.

Емил Радев, бе категоричен, че по отношение на борбата с корупцията и организираната престъпност България е направила огромна крачка напред.

,,Вече не може да се говори за организирана престъпност у нас'', посочи той.

Относно идеята на държавния глава Румен Радев за конституционни промени евродепутатът сподели, че на този етап няма нужда от ремонт по Конституцията.

,,Това е една резолюция, която не ни ангажира законодателно с нищо. Просто ЕП призова да се ратифицира, но тук няма да се ратифицира заради решението на Конституционния съд. Тази резолюция е само пожелателна'', отговори в заключение Емил Радев на въпрос за Истанбулската конвенция.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.