Ето откога ще плащаме повече за хляб

https://crimes.bg/analizi/eto-otkoga-shte-plashtame-poveche-za-hlyab/42230 Crimes.bg
Ето откога ще плащаме повече за хляб

До дни ще плащаме повече за хляб

Задава се шоково повишение в цента на основен продукт.

От понеделник ще се вдигне цената на хляба. С около 20 стотинки повече ще е цената, на която ще предлагат продукта повечето производители. От вчера доставчиците са предупредили търговците за новите цени, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Марица".

Най-купуваният нарязан  хляб на „Симид” в момента се предлага на цена от около 1.30 лева. Но от понеделник тя ще стане 1.50 лева.

Пловдивският производител „Ритърн” ще приложи същата ценова политика - цената на предлагания от него хляб ще се вдигне с 20 стотинки. Малкият ръчен хляб, който е около 350 грама ще се вдигне с около 30 стотинки и от цена 0.70 лева ще се предлага за 1 лв.

Търговци коментират, че новата цена на хляба не е нещо неочаквано, но най-лошото е, че вероятно след Нова година ще има и друго поскъпване.

Преди 2 седмици се вдигнаха цените на пакетираните закуски - и при тях повишението беше с около 20 стотинки.

Не само по-високите сметки за ток, но и разходите на производители и търговци горива също се вдигат, както и цената на пшеницата.

Мариана Кукушева, която е председател на съюза на хлебарите и пекарите у нас, вече се използва пшеница от новата реколта. Но нейната цена е по-висока заради по-високите цени на торовете и препаратите за растителна защита, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.