Ето какво се случва на имотния пазар у нас

https://crimes.bg/analizi/eto-kakvo-se-sluchva-na-imotniya-pazar-u-nas/42603 Crimes.bg
Ето какво се случва на имотния пазар у нас

Наблюдава се недостиг на търсените имоти

 

Ето каква е актуалната тенденция на имотния пазар у нас.

В момента на имотния пазар у нас се случва нещо необичайно. Наблюдава се засилен интерес към селските къщи на стойност 40 хил. и 50 хил. евро. Но учудващото е, че предлагане на такъв тип имоти почти липсва.

 

В повечето райони у нас цените на селските къщи отчитат значителен скок. Брокери споделят, че има реализирани сделки с къщи, чиито цени започват от 3 хил. евро и стигат до 200 хил. евро, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".

 

Най-търсен са имотите с  двор от половин до един декар и тези, до които има достъп чрез хубав път. Предимство е наличието на магазини в населеното място, както и на бърз интернет. Последното е предимство най-вече за хората, които работят от домовете си.

 

Този начин на работа вече се наложи като практика. Голяма част от младите хора имат желание да променят начина си на живот и да живеят по-близо до природата. 

 

Някои купувачи искат да разполагат с втори дом на село, където да прекарват почивните си дни. Те не са склонни да се откажат от възможностите и удобствата в големия град, пише БЛИЦ. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.