Ето какви бяха първите думи на Джок Полфрийман след излизането му на свобода

https://crimes.bg/analizi/eto-kakvi-byaha-parvite-dumi-na-dzhok-polfriyman-sled-izlizaneto-mu-na-svoboda/38364 Crimes.bg
Ето какви бяха първите думи на Джок Полфрийман след излизането му на свобода

Убиецът бе категоричен, че не се страхува за живота си

Убиецът Джок Полфрийман напусна Специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Бусманци преди броени минути.

 

"Беше малко, защото малко преди да бъда освободен претърсиха килията ми. Взеха ми паспорта. Някакъв началник ми каза, че нямам право да напускам страната. Аз не знам да имам такава забрана. Все пак няма да напускам страната нелегално.  Не искам да направя нещо, което да притесни или да бъде обида към МВР", каза Джок Полфрийман.

 

Той поясни, че сега ще отиде да живее при приятели, но не знае адреса им. "Не се страхувам за живота си, защото имам голямо доверие на българския народ, който 12 години ме пази. Истината е, че тези, които ми помогнаха за тези 12 години са били българи", каза той.

 

"Щом получа паспорта си ще се върна в Австралия, за да си оправя документите. Но ако имам избор ще се върна да живея тук", каза Полфрийман. Австралиецът заяви, че не се страхува от повторното разглеждане на неговото дело.

 

"Всички съдии ще трябва да си направят отвод след толкова много медийно внимание. Ще трябва да търсят съдии от чужбина", добави той.  "Три пъти съм излизал в отпуска от затвора и съм излизал навън съвсем сам", призна той и поясни, че е бил без надзор или пък гривна.

 

Той бе помолен да каже нещо на родителите на Андрей Монов, който уби, но Полфрийман каза: "Много дълбока и дълга тема е. Няма да я коментирам".

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.