Екшън в ковид отделението в Русе: Трима нахлуха със сила, заплашиха да бият медици

https://crimes.bg/analizi/ekshan-v-kovid-otdelenieto-v-ruse-trima-nahluha-sas-sila-zaplashiha-da-biyat-medici/42757 Crimes.bg
Екшън в ковид отделението в Русе: Трима нахлуха със сила, заплашиха да бият медици

Близки на пациент нахлуха в COVID отделението на УМБАЛ „Медика“ в Русе, отправяйки заплахи към медицинския персонал.

Инцидентът е станал на 16 януари. От записите на камерите става ясно, че в отделението влизат двама мъже и една жена, след като са изблъскали и ударили служителя от охранителната фирма. Единият от мъжете – на 46 години, започва да заплашва лекарите и медицинския персонал. Дежурният лекар е притиснат в ъгъла, а към сестрите са отправени обиди и закани. След това тримата напуснали отделението.

От лечебното заведение обясниха, че в отделението предния ден е хоспитализиран близък на двамата мъже и жената и че след случая персоналът е стресиран. „Общуването с пациентите става все по-трудно поради насаденото напрежение и разделението на „вярващи“ и „невярващи“ в Ковид“, казват от болницата.

Предприети са допълнителни мерки за засилване на пропускателния режим и охраната. 46-годишният мъж е задържан за 24 часа. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в прокуратурата.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.