Еднократна помощ за ученици в първи и осми клас: Ето какво трябва да знаят родителите

https://crimes.bg/analizi/ednokratna-pomosht-za-uchenici-v-parvi-i-osmi-klas-eto-kakvo-tryabva-da-znayat-roditelite/41665 Crimes.bg
Еднократна помощ за ученици в първи и осми клас: Ето какво трябва да знаят родителите

Важна информация за условията и сроковете за подаване на документи и отпускане на помощта за ученици в първи и осми клас

 

Всички семейства с деца в 1 и в 8 клас ще имат право на еднократна помощ за началото на учебната година, чийто размер е 300 лева. Служебният заместник социален министър Надя Клисурска направи уточнение, че срокът за подаване на заявленията е не по-късно 15 октомври.

 

За отпускането на помощта няма подоходен критерий и това е възможност основните пособия, които са необходими за учениците, да бъдат закупени без затруднения от всички семейства.

 

Тази година за пръв път и родителите на осмокласниците ще получат подкрепата и вече са отпуснати средства за 6200 деца. Заявленията се подават до дирекциите социално подпомагане по настоящия адрес. Това може да стане лично на място, чрез лицензиран пощенски оператор или чрез системата за сигурно електронно връчване с ПИК от НОИ или електронен подпис.

 

Изплащането на помощта се осъществява на два транша. Първата половина след влизане в сила на заповедта за отпускането, а втората в началото на втория учебен срок, но само ако детето продължава да посещава училище.

 

Ако детето не постъпи в училище или е отсъствало повече от 5 учебни часа без уважителни причини, отпуснатата сума подлежи на връщане, пише Pariteni.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.