Доц. д-р Мангъров: Лекар и пациент в момента въртят телефонна любов!

https://crimes.bg/analizi/doc-d-r-mangarov-lekar-i-pacient-v-momenta-vartyat-telefonna-lyubov/38556 Crimes.bg
Доц. д-р Мангъров: Лекар и пациент в момента въртят телефонна любов!

„При начина, по който се действа в момента, епидемиологичният надзор е оставен настрана. Не се правят усилия да се установи какво е действителното състояние на коронавируса в страната“, каза той.

„Сега, ако някой вдигне температура, се звъни на личния лекар, но той не го преглежда, а си правят телефонна любов и го препраща да се изследва“, обясни медикът. „И тук се получава един пълен хаос. Ако е особено едно дете, то трябва да бъде прегледано и затова трябва да се правят бързите тестове, за да има някаква яснота какво се случва“, каза доц. д-р Мангъров.

Според него всеки, който е с респираторни инфекции, трябва да се изследва.

Симптомите на коронавируса са грипоподобни, напомни доц. д-р Мангъров. "Сега обаче не е нужно всеки да изпада в паника", каза той и пак заяви: "За да сте сигурни какво карате, трябва при всякакви симптоми да се изследвате".

На въпрос ще издържи ли здравната ни система, ако България прибегне към един групов имунитет, доц. д-р Мангъров каза, че това няма да се случи категорично.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.