Десислава Иванчева не е кандидат на Зелените, а на Георги Кадиев

https://crimes.bg/analizi/desislava-ivancheva-ne-e-kandidat-na-zelenite-a-na-georgi-kadiev/37867 Crimes.bg
Десислава Иванчева не е кандидат на Зелените, а на Георги Кадиев

Кандидатът за кмет на район Младост Десислава Иванчева категорично се разграничи от ПП Зелените.
Източник:
2016-11-12 19:11:00


Анализи


0

Прочетено: 289170

Кратка връзка
Утре във втория по големина столичен квартал - "Младост" ще се проведе и балотаж на изборите за кмет. На тях сили ще премерят Мария Илиева, която е подкрепяна от ГЕРБ, и Десислава Иванчева, зад която се заговори, че стои партията на Зелените. По повод тези слухове кандидат-кметицата се наложи да влезе в обяснителен режим и да опровергае тези твърдения, разпространени първо от БНР.

„Кандидатът за кмет на район „Младост“ – Десислава Петрова Иванчева НЕ Е подкрепена от партия „Зелените“. Кандидатурата е гражданска, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от ПП Нормална държава“,  уточниха от партията с лидер Георги Кадиев.

Официално Десислава Иванчева бе издигната след скандалите със зелените площи в квартала от Инициативен комитет "За зелен "Младост". Тя се превърна в лице на протестите и мнозина от гражданите припознаха в нея алтернатива за квартала им. Именно по тази причина тя успя да стигне до балотаж с кандидата на управляващата партия.

 

„Още от самото начало на нашите протести поискахме помощ от всички политически сили и тогава се отзоваха единствено от ПП „Нормална държава“ и ни помагат и до днес. Кандидатурата по никакъв начин не е свързана с партия „Зелените“, която подкрепи друг кандидат за кмет на района – допълниха от Инициативен комитет За зелен „Младост“ – Искаме обаче да декларираме, че в този толкова важен момент за район „Младост“ Десислава Иванчева би приела подкрепа не само от „Зелените“, но и от други партии и сдружения, защитаващи демократични ценности и каузи, за които тя се бори. Изричното условие е това да не предполага политическо обвързване, тъй като Иванчева е независим кандидат за кмет и държи да остане такава.“, пише trud.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.