Делян Пеевски с дарения на респиратори в "Пирогов" и в болници във Враца и Бургас!

https://crimes.bg/analizi/delyan-peevski-s-dareniya-na-respiratori-v-pirogov-i-v-bolnici-vav-vraca-i-burgas/38694 Crimes.bg
Делян Пеевски с дарения на респиратори в "Пирогов" и в болници във Враца и Бургас!

Делян Пеевски осъществи нови големи дарения на респиратори!

 

Три български болници са получили респиратори и друга жизнено важна медицинска техника и консумативи, дарени от депутата Делян Пеевски. Това съобщиха от "Пирогов", както и лечебниците във Враца и Бургас.

Пет респиратора, които са необходими за тежките случаи на заразени от коронавирус, вече са монтирани в УМБАЛ-Бургас и са в готовност да бъдат използвани за  дихателна реанимация. Два от апаратите са дарени от депутата Делян Пеевски, два са купени със средства на пристанище Бургас и постъпили дарения, още един е предоставен от фирма "Булфарма".  В болницата пристигнаха и три респиратора, дарени от общинския съветник Константин Бачийски, които се подготвят за монтаж. Всеки момент се очаква да пристигне и апаратът, закупен със средства на служителите в Районна прокуратура.

Много качествен респиратор получи многопрофилната болница във Враца от депутата от ДПС Делян Пеевски,  съобщи шефът на здравното заведение д-р Петър Керемедчиев. Дарението включва също така 100 защитни облекла за многократна употреба, които могат да се използват до 50 пъти. В града са пристигнали и 15 000 маски от  Пеевски. От ръководството на болницата изказват голяма благодарност на дарителя за безценната помощ.

 

Благодарение на Пеевски и още 28 спомоществователи здравното заведение вече е готово с отделението за болни от коронавирус и с лаборатория за извършване на PCR тестове. Най-малкият дарител е 7-годишният Никола Иванов, посочи директорът на болницата д-р Петър Керемедчиев. Момченцето е ученик в І клас на начално училище "Иванчо Младенов" и е дало спестените от него 300 лева за борбата с COVID-19.

Пеевски дари още 3 респиратора и на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" , където беше предоставил на 7 април осем апарата. Специализираната апаратура е насочена към звената, в които медиците се борят за живота на пациенти, които имат COVID-19.

"Хора с щедри сърца дариха близо 49 000 лв. на университетската спешна болница. Сред тях са БРЕВИС ООД - 3000 лв., ЕТ АРЕКА - 5000, Мениджмънт Бизнес Машин - 20 000 лв. Ръководството на болница "Пирогов" и лично изпълнителният директор проф. Асен Балтов благодарят на всички дарители!", написаха от лечебното заведение.

 


 

 


 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.