Делян Пеевски: Единствената цел на Иво Прокопиев е да всява хаос

https://crimes.bg/analizi/delyan-peevski-edinstvenata-cel-na-ivo-prokopiev-e-da-vsyava-haos/42237 Crimes.bg
Делян Пеевски: Единствената цел на Иво Прокопиев е да всява хаос

Трябва да отстояваме демокрацията и да се борим за единение на нацията, заяви председателят на ДПС„Всички власти в държавата трябва да се борят и да отстояват демократичните ценности и принципи“. Това заяви председателят на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, който се срещна  днес заедно с водача на листите на движението в Благоевград и Велико Търново Делян Пеевски с кмета на Пазарджик Тодор Попов.

 

Карадайъ и Пеевски бяха придружени от водача на листата на движението в Пазарджик Йордан Цонев, кмета на Белица Радослав Ревански и областния председател на ДПС-Пазарджик Юмер Хамза, като при разговора бяха обсъдени проблемите на региона и самия Пазарджик. Председателят на ДПС каза също, че е от изключително значение да не се допускат своеволия от страна на институциите над гражданите, както и да се работи за единение на цялата нация.„Чувствам се като у дома си в Пазарджик и ще продължа да помагам както на него, така и на другите региони в страната“, посочи от своя страна Делян Пеевски, като допълни, че няма предвид само областите, от които е бил народен представител или кандидат за депутат. „Не делим общините според това кой кмет от коя партия е“, обясни той и подчерта, че е абсолютно наложително да се развиват всички региони, „за да заеме Родината ни своето достойно място в европейското семейство“ .Той отбеляза също, че не трябва да се позволява на задкулисието в лицето на олигарха Иво Прокопиев и ръководения от него кръг „Капитал“ от медии и НПО-та да разпространяват спекулации и внушения, че в държавата има лош бизнес климат. „Единствената цел на Иво Прокопиев е да всява хаос, за да се възползва от ситуацията в своя полза“, подчерта той.Още в началото на разговора кметът Тодор Попов пък, който бе преизбран за четвърти мандат на поста на местния вот през 2019 г. като независим кандидат, подкрепен от местна коалиция, подчерта задоволството си от завръщането на Делян Пеевски в политиката. А също и от факта, че гостува в региона, от който беше дългогодишен народен представител. Благодари му за даренията, с които подпомогна областта и гражданите й по време на първата вълна от пандемията миналата година, а също и за приноса му за спасяването на гората на Црънча. Благодарение на Пеевски тя остана собственост на жителите на селото, като с дарение чрез кфирмата му тя бе превърната в парк „Св. Георги Победоносец“ и стана място за отдих на жителите на целия регион.В същото време градоначалникът също отбеляза, че внушенията, правени от олигарха Иво Прокопиев и ръководения от него кръг „Капитал“,  медии и НПО-та не само изключително много пречат на бизнес атмосферата в държавата като цяло, а и на региона в частност. Причината е, че-по думите му- заради тях Пазарджик не може да развие капацитета си на силен икономически център като Пловдив например.Водачът на листата на ДПС в Пазарджик Йордан Цонев, който е и дългогодишен член на ръководствата на бюджетните комисии в предишните състави на Народното събрание,пое от своя страна ангажимент, че въпреки споменатите от кмета Тодор Попов пречки и внушения от страна на Иво Прокопиев, ще направи всичко възможно Пазарджик да стане силен икономически център.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.