Бус лентата на "Цариградско шосе" не е премахната, а удължена!

https://crimes.bg/analizi/bus-lentata-na-carigradsko-shose-ne-e-premahnata-a-udalzhena/38433 Crimes.bg
Бус лентата на "Цариградско шосе" не е премахната, а удължена!

В разпространен тази сутрин видеоклип се твърди, че бус лентата на бул. „Цариградско шосе“ е премахната, защото е боядисана в бяло, което е абсолютно невярно. Това съобщиха в позиция от пресцентъра на Столична община.

„Бус лентата не е премахната, а е удължена с 240 метра зоната за престрояване на автомобилите, които идват от Телевизионната кула и се качват на бул. „Цариградско шосе“ в посока хотел „Плиска“. Преди да бъде направено това изменение заради преплитането на потоците автомобили се получаваха задръствания, които стигаха до пл. „Орлов мост“. Освен това, преди въпросната отсечка на бул. „Цариградско шосе“, бус лентата е удължена със 160 метра, за да се облекчи преминаването на градския транспорт“, посочват от Общината.

Според Общината целта на направените промени е да се улесни движението по тази натоварена пътна артерия. „А разпространената тази сутрин невярна информация само заблуждава гражданите на София“, добавиха от Столична община.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.