„Булсатком“ мами клиентите си с офертите за интернет

https://crimes.bg/analizi/bulsatkom-mami-klientite-si-s-ofertite-za-internet/42638 Crimes.bg
„Булсатком“ мами клиентите си с офертите за интернет

„Булсатком“ мами клиенти с интернета. Дружеството предлага скорост, за която няма техническа обезпеченост и така мами клиенти с интернет. В пакета на компанията има няколко възможности за интернет, най-високата е 100 Mbps.

Удоволствието на всеки абонат, решил да се възползва е 19 лева. Столичанин от центъра на града решава да се възползва и си плаща за тази най-добра услуга на оператора. В началото нещата са добре, но на втория ден сайтовете започват да не се зареждат бързо, снимките едва се отварят и човекът решава да провери. Отваря speedtest.net, сайт, през който може да се провери скоростта и с изненада открива, че параметрите варират около 30-40 Mbps. Човекът се обажда на *4800, телефонната линия за клиенти на фирмата и пита какъв е проблемът да не получи онова, за което си е платил? Свързват го с техника на компанията Минчо Минев.

При краткия разговор клиентът научава, че всъщност района, в който живее, няма оптична връзка, и че скорост, по-голяма от 50 Mbps компанията дори и да иска, не може да му осигури. По думите му служителите от офиса, където е платил, би следвало да имат тази информация и да не му предлагат тази услуга. Кратка справка на сайта на компанията сочи, че подобно предупреждение няма, освен, че „Булсатком“ „предлага високоскоростен оптичен интернет, гарантиращ надеждна, сигурна и постоянна връзка“.

Подобно съобщение звучи най-малкото нелепо. Човекът иска връзка с друг представител на дружеството, пред когото да постави въпроса, защо е излъган. Следва повторно набиране на клиентския телефон. След две минути упорито чакане му вдига оператор, който го информира, че вече знае за проблема и предлага да го свърже с отдела по жалбите. От другата страна на слушалката обаче се чува само 2-секунден шум и думите „Разговаряте с… Благодарим ви за обаждането!“ Въпрос – как клиентът да благодари на своя доставчик за това, че е бил така нагло излъган.

Според потърпевшия това не е първият случай, в който същият оператор се държи по този нагъл начин. В навечерието на Коледните празници, при все, че услугата на „Булсатком“ е предплатена, той остава 2 дни без интернет, заради това, че дружеството не си е изпълнило задължението по закон и не е вкарало кабелите под земята, а продължава да ползва въздушни линии. Човекът е попълнил надлежно жалба, че два дни не е ползвал интернет, и че желае да бъде удовлетворен по какъвто и да било начин за неудобството, че два дни не е имал възможността да получава онова, за което е платил. Четири месеца по-късно, никой дори не се е извинил. Единственото, което е последвало е било презрителния поглед на служителка от офиса до Кино „Влайкова“ и троснатото обяснение – какво искате, ние компенсираме, ако нямате интернет 72 часа.

Недоволният клиент вече е измислил как да се „отблагодари“ на „Булсатком“. В духа на Интернет, той ще го стори онлайн с известния от Skype емотикон (mooning), колкото и ниска да му е скоростта, все ще му позволи да им го изпрати, а ако трябва ще си плати за нова връзка при друг оператор, за да го стори.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.