Бойко Борисов замрази Нарeдба Н-18

https://crimes.bg/analizi/boyko-borisov-zamrazi-naredba-n-18/34354 Crimes.bg
Бойко Борисов замрази Нарeдба Н-18

Бойко Борисов се съобрази с народа и отложи Наредба Н-18, която предизвика бунтове на Орлов мост!

 

Министър-председателят на България Бойко Борисов разкри, че ще приеме наредбата чак когато се постигне консенсус с представителите на средния и малък бизнес у нас. Засега влизането в сила на Наредба Н-18 е отложено с шест месеца – до 1 август.

Премиерът възложи на министър Горанов да се среща с представители на съсловието през тези шест месеца, за да постигнат консенсус.

„Интензивни разговори означава всяка седмица да се срещаш с по една съсловна организация и да премахваш проблемите и притесненията им. Целта на тази система за управление е да премахнем „черния“ или „сивия“ сектор. Но в никакъв случай не трябва да се отрази на малките и средните съсловни организации“, обърна се Борисов към финансовия министър Владислав Горанов. „Когато ги убедиш тях, тогава ще ме убедиш и мен“, добави премиерът.

„Искам да уверя всички заинтересовани, че докато не постигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред. Сега започват интензивни разговори къде и как трябва да бъде оптимизиран процесът, така че да не се затруднява малкият и среден бизнес. Създадени са множество работни групи, които да отчетат спецификата на отделните бизнес процеси“, каза Горанов днес. „Няма да продължим напред, докато не постигнем консенсус с всички“, каза Горанов.

Нека припомним, че заради тази наредба, касаеща касовите апарати, много хора от бизнеса излязоха на протест на Орлов мост. Това явно е накарало управляващите да преосмислят решението си.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.