Безхаберие! Румънски лекар, имал контакт с болен от коронавирус - на почивка у нас (Кой го допусна?)

https://crimes.bg/analizi/bezhaberie-rumanski-lekar-imal-kontakt-s-bolen-ot-koronavirus-na-pochivka-u-nas-koy-go-dopusna/38507 Crimes.bg
Безхаберие! Румънски лекар, имал контакт с болен от коронавирус - на почивка у нас (Кой го допусна?)

Ситуацията с разпространението на новия коронавирус е в центъра на внимание на румънския печат, след като в страната бяха регистрирани 15 случая на заразяване.

 

В. "Адевърул" пише, че екипът на линейката, която е превозила първия пациент с коронавирус в Букурещ, не е носил защитно облекло и е в риск от заразяване. Медицинската сестра е поставена в изолация при домашни условия, но лекарят от линейката е заминал за България.

 

Първият пациент с коронавирус в румънската столица е 49-годишен мъж, който се е прибрал от Рим на 29 февруари. Медицинският екип на линейката не е носил защитно облекло, тъй като подозренията били, че пациентът има колит. Мъжът повръщал и имал температура, не кашлял и нямал затруднения в дишането, разказа пред в. "Либертатя" шефът на Бърза помощ в трети сектор на Букурещ Виктор Зота.

 

Пациентът бил откаран в инфекциозната болница "Матей Балш", където са му били взети проби и се е прибрал при семейството си. В събота в 17,00 ч. резултатът от теста за коронавирус е излязъл положителен и са предприети съответните действия. Медицинската сестра е била поставена в изолация в домашни условия, но междувременно лекарят от линейката бил заминал за кратък отпуск в България.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.