Арестуваха авер на Златко Баретата заради…

https://crimes.bg/analizi/arestuvaha-aver-na-zlatko-baretata-zaradi/40518 Crimes.bg
Арестуваха авер на Златко Баретата заради…

 

Образуваното досъдебно производство се води под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив

Бандит от групата на Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата, бившият съпруг на Събка Башкова-дъщерята на цар Киро, и неговата любовница, са били арестувани. Това се е случило на 8 февруари.

Около 16,30 часа в понеделник при провеждане на специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението на територията на ОД на МВР Пловдив, служители на отдел „Криминална полиция“ и сектор „Пътна полиция“ спрели на кръговото кръстовище на „6-ти километър“ последователно лек автомобил БМВ и таксиметров автомобил „Дачия“.

БМВ-то, пътуващо от град Септември към Пазарджик било собственост на 33-годишната жителка на Столипиново – Магда Караджова. Зад волана му обаче бил 43-годишен, криминално проявен мъж от шуменското село Дибич. Мъжът е бившият съпруг на Събка Рашкова-Кирил Йорданов. Преди да бъдат спрени от ченгетата 33-годишната жена се прехвърлила в таксито в Пазарджик, като го наела да я откара до Пловдив.В областния град Магда трябвало да достави пратка с наркотици. При последвал личен обиск в нея били намерени две пресовки хероин с общо тегло 1 килограм, скрити старателно в бельото й и таблетки лексотан. Зад таксито се движел любовникът й, който ползвал Магда за муле. Последвал обиск и в жилището, обитавано от двамата любовници в пловдивския квартал „Столипиново“. От квартирата са иззети мобилни телефони, оставени в жилището за по-голяма конспиративност. В хода на разследването е установен и пласьорът, от който Кирил и Магда купили хероина. Това е бившият член на групата на Златко Баретата – Стоян Дичев. 47-годишният мъж е от София, но има жилище и магазин в Септември, където живее. При претърсване в неговата къща и магазин в Септември са открити и иззети дивиар на изградено видеонаблюдение, мобилен телефон и електронна везна със следи от кокаин и хероин по нея. Жената и двамата мъже са задържани за срок от 72 часа. Образуваното досъдебно производство се води под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив.Припомняме, че Стоян Дичев беше един от най-приближените хора на Златко Баретата. През 2016 година Баретата и още 10 души от неговата банда, сред които и Стоян Дичев, бяха съдени, след като полицията разби престъпна група, занимаваща се с разпространението на наркотици. Тогава Баретата получи 6,5 години затвор, след като заедно с дясната си ръка Мартин Димитров-Макака, се признаха за виновни. 

В момента Събка Рашкова излежава в пловдивския затвор присъда за търговия и разпространение на наркотици.Според експерти заловеното количество хероин е за около 100 бона. Ако обаче се премеси и се раздели на дози, както обикновено правели наркобосовете, цената му на пазара се качва на около 300 бона.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.