51-годишен пожарникар загази здраво (Вижте какво престъпление извърши)

https://crimes.bg/analizi/51-godishen-pozharnikar-zagazi-zdravo-vizhte-kakvo-prestaplenie-izvarshi/41976 Crimes.bg
51-годишен пожарникар загази здраво (Вижте какво престъпление извърши)

51-годишен пожарникар загази здраво

51-годишен пожарникар е привлечен от Районна прокуратура-Сливница  като обвиняем. Служителят от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" е превозвал чужденци, преминаващи незаконно през страната ни.

Служители на Гранична полиция го спрели за проверка в петък недалеч от Драгоман. Обвиняемият К.М. е превозвал чужденците с таксиметрова кола. В превозното средство заедно с него са пътували трима чуждестранни граждани – афганистанци.

Пожарникарят е с обвинение за това, че с цел да набави за себе си имотна облага е оказал помощ на афганистанците да преминат незаконно през страната ни.

Веднага е образуваното досъдебно производство. По случая са разпитани свидетели и са иззети веществени доказателства.

Наблюдаващият прокурор на делото срещу К.М. е определил мярка за неотклонение „парична гаранция“, която е в размер на 2000 лв.  Тъй като обвиняемият е с чисто криминално досие и с установен адрес това също е взето под внимание. В случая законът предвижда наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода и глоба в размер от 5000 до 20 000 лева, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.