4-годишната Алиса: Мама скочи и аз след нея

https://crimes.bg/analizi/4-godishnata-alisa-mama-skochi-i-az-sled-neya/37641 Crimes.bg
4-годишната Алиса: Мама скочи и аз след нея

"Истинско чудо е, че момиченцето е паднало точно върху майка си. Дори в смъртта си тя я е предпазила. Успях да говоря с Алиса и тя ми каза, че скочила след Саша", разказва пред "24 часа" Йоанна Гюрова, приятелка на загиналата Александра Наний от Москва. Както БЛИЦ съобщи, във вторник вечерта 34-годишната жена се хвърли от 5-ия етаж на кооперация в Бургас и почина на място. Детето бе прието в реанимация с тежки контузии. По първоначални данни жената е скочила, като е държала детето си в ръцете.

Йоанна е филолог, работила е като журналист, помагала е на Александра да научи български. Младата московчанка се е справяла много добре и с италианския. 

Гюрова посетила детето в сряда в болницата. "Възприела е всичко като игра, разказа ми, че е видяла как майка й скача и я е последвала", обяснява Гюрова. 

Йоанна е научила за инцидента още вечерта на 17 март. По излъчените кадри разпознала, блока на рускинята. "Алиса е много живо и палаво дете, затова първо си помислих, че тя е паднала от терасата, а Саша е скочила след нея", разказва жената. Разказът на малката обаче разкрил друго. Според нея детето е добре, макар че говорело трудно, веднага я познало.

Алиса няма синини по лицето, гипсирани са едната й ръка и едниния крак. Моля се да се оправи", разказва още жената.

В последните два месеца Йоанна контактувала с Александра предимно по скайп. Тя не знае какво се е случило с нея през този период. Категорична е обаче, че преди случая не е имала връзка с друг човек. Разбирала се много добре с Василий, бащата на Алиса. 

Тялото на Александра днес все още не бе прибрано от моргата. Очакваше се пристигането на баща й и общото решение със съпруга Василий къде да бъде погребана. 

От болницата в Бургас съобщават, че състоянието на Алиса е тежко, но стабилно. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.