4 000 000 лева за уеб сайт - снимка

https://crimes.bg/analizi/4-000-000-leva-za-ueb-sayt-snimka/37793 Crimes.bg
4 000 000 лева за уеб сайт - снимка

2 000 000 евро са били похарчени за уеб сайт - снимка, финансиран по програми от Европейският съюз. Сайтът е представян над 2 часа на присъствалите земеделски производители, по време на презентация, по повод стартирането на сайта www.it-farmer.bg

Официално съобщение за новият сайт бе публикувано преди 2 дни от сайта www.mypr.bg, като в рекламната статия е описано, че новият сайт обновява информация от световните пазари в реално време и предоставя информация за финансиране по европейски програми.

Проверка установи, че в действителност сайтът е снимка. Всички изображения, лога, бутони, текст, статии и друга информация не могат да бъдат натиснати, тъй като са снимки, подредени в съответният ред.

Според рекламната публикация към уеб сайта - снимка ще работят 15-20 души.

Проверка на програмисти, който веднага започнаха да пресподелят новият "проект" в социалните мрежи установи, че сайта е правен чрез софтуерният пакет Microsoft Office, чиито продукти се използват за създаване на документи, таблици и други.

По-долу копираме пълният текст на рекламната публикация в www.mypr.bg, която описва "интелигентната функционалност" на сайта за 4 000 000 лева.

Пълен текст на рекламната публикация

В Резиденция "Лозенец", София беше поредното впечатляващо представяне на Асоциация за използване на информационните технологии от земеделските производители в България и интегрираната информационна интернет платформа за бизнеса it-farmer.bg.

Тя предоставя информация, финансови, маркетингови, стратегически, управленски и логистични консултации, услуги и изготвяне на проекти за бизнеса в България, като инвестициите в нея възлизат на над 2 000 000 евро.

Работните станции и сървърите позволяват на бизнесът от цял свят да следи измененията на празара, да получава в реално време информация за европейското финансиране, програми за стимулиране на пазарната реализация, участия в търговски мисии и изложения, новостите в технологиите, внедряването на иновации, повишаването на производствения капацитет, внедряване на иновации и оптимизация в МСП и осигурява комфорт за служителите на АИИТЗПБ. Според инж.Ваня Тучева, Председател на УС на АИИТЗПБ, тази интернет платформа, освен като интелигентна и презентационна, може да се определи и като чисто информационна, тъй като информацията за финансирането и програмите идват директно от ЕК в Брюксел, представителите на системите за управление, ИТ, телекомуникациите, производителите на семене, торове, препарати за растителна защита, машини за МСП и земеделието, банки и застрахователни институции, транспортни компании, панаири и изложения и след това се разпределя. По интегрираната информационна интернет платформа за бизнеса it-farmer.bg ще работят между 15-20 специалисти, които ще предлагат широка, гама услуги, консултации и информация.

Целта е да предоставим една цялостна концепция на МСП, независимо къде произвеждат продукция. Те трябва да получават отлично обслужване. Всеки, използвайки нашата платформа, е нужно да изпитва удовлетворение от качеството, от вниманието и от услугите ни, т.е. да се чувства наш партньор, независимо къде се намира на територията на нашата държава", допълни инж.Ваня Тучева.

След като АИИТЗПБ стана представител и на МСП, само за по-малко от две години компанията отчита пазарен дял от 20% при МСП и 50% в земеделието. Това означава, че половината от рекламата в земеделието в България се прави от АИИТЗПБ, подчерта инж.Тучева.

Вече е традиция събитията, които организира АИИТЗПБ да преминават като истински празници за бизнеса. Така беше и този път- събитието уважиха президента Росен Плевнелиев, Вицепремиера Томислав Дончев, министри от кабинета, Българската банка за развитие, Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, издателят на в.Труд, в. 24 часа и в.Български фермер Венелина Гочева, представители на бизнеса и медии, на чаша вино, изискани гурме специалитети и приятелска атмосфера, на фона на зеленината и умело планираният ландшафт на Резиденция "Лозенец"

За бъдещите още по-големи успехи на АИИТЗПБ ще допринесат и следващите инвестиции, които ще направи компанията. Следващите месеци предстои изграждането на нови бизнес офиси в София и Варна, където бизнесът се развива много добре, като инвестицията там ще е около 500 хил. евро, а новите работни места ще нарастнат поне с 30 нови служители, похвали се инж. Тучева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.