3 варианта за пенсиите от 1 юли

https://crimes.bg/analizi/3-varianta-za-pensiite-ot-1-yuli/42797 Crimes.bg
3 варианта за пенсиите от 1 юли

Ето какво ще се случи с пенсиите от 1 юли

Предстоят промени, свързани с размера на пенсиите от средата на тази година.

Относно подготвяните промени на пенсиите от 1-ви юли, социалното ведомство ще предложи няколко варианта.

Това стана ясно от изказване на министър Георги Гьоков. Той за пореден път заяви, че планираната индексация в размер на 6,1% на всички пенсии от месец юли е недостатъчна. Гьоков добави, че по този начин няма да се отчете инфлацията, която е натрупваната от началото на тази година. Той поясни, че предстои дискутиране на предложените промени и за целта ще се сформира работна група.

Той заяви, че решението за това какво ще се случи с пенсиите от 1-ви юли тази година ще е политическо. 

Гьоков допълни, че ще БСП ще настоява за преизчисляването на пенсиите, които са със среден осигурителен доход. Той заяви още, че другата опция е за увеличаване на пенсиите с по-голям процент, като изключението ще е за тази година поради по-високия ръст на инфлацията.

Увеличаване на коефициента на тежест на всяка осигурителната година е друга опция, заяви министърът, цитиран от БЛИЦ и БНР.

Неговото мнение е, че подходът към пенсиите от юли трябва да е комплексен заради плюсовете и минусите на всички тези методи.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.