1 година зад решетките заради заплахи за убийство

https://crimes.bg/analizi/1-godina-zad-reshetkite-zaradi-zaplahi-za-ubiystvo/40283 Crimes.bg
1 година зад решетките заради заплахи за убийство

Ефективно наказание лишаване от свобода получи обвиняем за отправяне на закани с убийство по обвинителен акт на Софийска районна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на СРП. 

Ефективно наказание от една година „лишаване от свобода“ получи подсъдимият Е. П., на 58 г., по внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура за престъпление по чл. 144, ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Подсъдимият Е. П. е признат за виновен за това, че на 17.12.2017 г., с две деяния, се е заканил с убийство на пострадалата Л. Ш. и сина ѝ Г. Ш., както следва:

На горепосочената дата около 16,30 ч. в магазин на бул. „Цариградско шосе”, гр. София, Е. П. се заканил с убийство на Л. Ш. и сина ѝ Г. Ш., като изкрещял: „Ще те смачкам. Сега отивам при Г. и ще ви затрия и двамата”, като това заканване би могло да възбуди основателен страх у Л. Ш. за осъществяването му.

 

На същата дата около 18,30 ч. в ж.к. „Дружба”, гр. София, подсъдимият се заканил с убийство на Л. Ш. и сина ѝ Г. Ш., като хванал пострадалата за врата и ѝ казал: „Ще ти резна главата. Ще ви затрия и двамата”, и това заканване би могло да възбуди основателен страх у пострадалата Л. Ш. за осъществяването му.

Наказанието, постановено от Софийски районен съд, следва да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.