Заместник шефът на Следствието разби тезата за защитен свидетел

https://crimes.bg/vodeshha-tema/zamestnik-shefat-na-sledstvieto-razbi-tezata-za-zashtiten-svidetel/28348 Crimes.bg
Заместник шефът на Следствието разби тезата за защитен свидетел

Зам.-директорът на НСлС  Тодоров заяви, че са събрани убедителни доказателства, че именно Семерджиев е причинителят на тежкия инцидент. Иззети са ДНК проби, както и множество вещи, извършени са претърсвания в дома на обвиняемия, иззети са видеозаписите от района.




Охранителните камери ясно са заснели как мъж тича без маратонка на десния крак, именно която е открита в автомобила.


Любопитното е, че към момента може само да се предполага дали е бил под въздействието на упойващи вещества, тъй като той е отказал да му бъде взета проба в ареста, а дори и разрешението на съдия не е помогнало, тъй като той се е съпротивлявал.


 


Тодоров изрази мнение, че няма как Георги Семерджиев да е защитен свидетел по някое дело или към службите, защото в противен случай щеше да е с друга самоличност и нямаше да се знае реално кой е той.


Също така според него няма данни тунингованата полицайка Симона Радева да е била с него по времена престъплението, но не скри, че са имали лични отношения и службите разполагат с информация за по-близък контакт помежду им.


 


Той потвърди, че обвиняемият държи на защитната си теза, че е бил отвлечен и не е бил зад волана във фаталната вечер. Дали тя ще издържи в съда пред събраните доказателства предстои да разберем.


 


Източник: Блиц

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.