Задействаха се: След самоубийството на Цецо Терориста подпукаха благоевградския арест, проверяват и сигнал за блудство

https://crimes.bg/vodeshha-tema/zadeystvaha-se-sled-samoubiystvoto-na-ceco-terorista-podpukaha-blagoevgradskiya-arest-proveryavat-i-signal-za-bludstvo/118034 Crimes.bg
Задействаха се: След самоубийството на Цецо Терориста подпукаха благоевградския арест, проверяват и сигнал за блудство

Два дни след самоубийството на 41-годишния Цветелин Цеков в следствения арест властите започнаха вътрешна проверка. Мястото е проверявано и във връзка с друг евентуален инцидент – има информация за арестант, който е заплашил, че ще изнасили свой съкилийник и го бил.

Лично началникът на регионалната дирекция „Изпълнение на наказанията“ в областния център на Пиринско Милан Миланов е наредил да бъде извършена проверка на ареста във Второ РУП в града, където мъжът е сложил край на живота си с връзки от маратонка.

Вече има комисия, която ще установява как се е стигнало до фаталния край.

Както вече писахме Цветелин Цеков взе за заложници бившата си приятелка и майка й в дома им в село Вълково край Сандански. Екшънът започна във вторник около 17 часа. Той похити двете жени и простреля бащата на приятелката си. След петчасови преговори мъжът се предаде и беше арестуван. На мястото беше и главният секретар на МВР Живко Коцев, който координираше дейностите на органите на реда. Оказа се, че той има и други криминални прояви, лежал е в психиатрия.

Дни преди похищението той е предупредил за намеренията си, като предупредил хората от селото чрез Фейсбук да не се приближават до дома на приятелката му Евелина и майка й Ана.

Също там заплашил да убие двете жени.

В четвъртък трупът на Цецо Терориста беше намерен безжизнен в килията му, а до него е имало връзки от маратонки, което показва, че е допуснат пропуск от страна на служителите на ареста.

Правилникът в този вид места гласи, че задържаните подлежат на проверки от надзиратели на всеки петнайсет минути. Тежката задача да установи дали някой е нарушил правилника и какво точно се е случило има специална комисия. Тя е съставена от служители на Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ в Кюстендил.

Ако се окаже, че някой от служителите на ареста в Благоевград е нарушил правилата или умишлено не е изпълнявал задълженията си, ще има дисциплинарни наказания, закани се шефът на ГДИН в Благоевград Милан Миланов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.