Ясна е причината за големия пожар около Несебър

https://crimes.bg/vodeshha-tema/yasna-e-prichinata-za-golemiya-pozhar-okolo-nesebar/28144 Crimes.bg
Ясна е причината за големия пожар около Несебър

Вече има яснота за причината за големия пожар, прекъснал връзката между Бургас и Варна. Експертите след оглед твърдят, че причината е безотговорно поведение от човек, хвърлил си фаса най-вероятно от преминаваща кола. За бързото разрастване спомагат жегата и сухите треви, както и появилият се силен вятър от североизток.




В следствие на това огънят е обхванал и двете страни на пътя, като за щастие към момента няма информация за пострадали хора. Бързата реакция на пожарникарите е предотвратила голямо разрастване на стихията. Освен официалните огнеборци са се включили и доброволци от местна ловна дружинка, а в гасенето участват пет пожарни камиона.


 


За съжаление вятърът усложнява много гасенето и към момента дори при овладян пожар в определени райони той отново се разраства от довени горещи съчки. Има информация за такова повторно подпалване в посока на село Кошарица.


Според противопожарната служба няма опасност от обгазяване на курортите Несебър и Слънчев бряг, защото вятърът е в обратна посока.


 


Заради високите температури през изминалите седмици и малкото количество дъжд тревата и ниската растителност около пътя е изсъхнала и това усложнява много ситуацията.


 


По информация към момента пътят е отворен, като полицията патрулира в района, за да го обезопаси.


 


Източник: lupa.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.