Ясен Тодоров: Надяваме се през есента мемориалът на юристите спасители на българските евреи да бъде открит

https://crimes.bg/vodeshha-tema/yasen-todorov-nadyavame-se-prez-esenta-memorialat-na-yuristite-spasiteli-na-balgarskite-evrei-da-bade-otkrit-3/53994 Crimes.bg
Ясен Тодоров: Надяваме се през есента мемориалът на юристите спасители на българските евреи да бъде открит

„Надяваме се между Деня на София и Деня на народните будители мемориалът на юристите спасители на българските евреи да бъде открит, а първата копка да бъде направено преди Великден“. Това каза Ясен Тодоров – член на Управителния съвет на Камарата на следователите и заместник-директор на националното следствие при откриването на конференцията "Ролята на юристите за спасяването на българските евреи".

Той припомни, че идеята за издигането на мемориала се е родила след поставянето на паметника на Удроу Уилсън в центъра на София.

Нашата цел е да покажем на света, че сме толерантен народ, че София е град на толерантността. Искаме да направим крачка за преодоляване на огромното разделение в обществото ни, каза още Тодоров.

Източник: bta.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.