Волен Сидеров се завръща в нова коалиция

https://crimes.bg/vodeshha-tema/volen-siderov-se-zavrashta-v-nova-koaliciya/27203 Crimes.bg
Волен Сидеров се завръща в нова коалиция

Волен Сидеров е напът да се върне отново в политическия живот на страната.


Разбира се предвид получените от "Атака" на последните избори едва 0.30% от гласовете, единственият шанс за влизане в парламента при очертаващия се предсрочен вот през март догодина, е в коалиция.


Запознати разкриват, че преговорите са почти завършени, а безспорен лидер на новия патриотично-русофилски сбирщайн ще е Волен. Отново според мълвата името на новото обединение ще е „BULEXUT“. Както подсказва самото име, русофилите ще заложат на напускане на НАТО, тотален отпор на еврото и съюз с Русия.


През последните години тази ниша успешно бе запълнена от Костя Копейкин от „Възраждане“, но обединението около Волен е с амбицията да го измести. Знак за това даде самият той, обявявайки Копейкин за „посредствено менте“, имитиращо оригинала, както и че всички около него били напръскани с пестицидите на евроатлантизма.


Както вече стана ясно от известно време насам Копейкин е разлюбен от Кремъл заради твърде егоистичното му и меркантилно поведение. Бивши съратници го обвиняват, че е заграбил членския внос на партията и злоупотреби с партийните субсидии. Финансовите му афери отблъснаха немалка част от избирателите му.


Сред мераклиите за завземането на русофилската ниша, която е около 10% от гласуващите е и т.нар. ляво обединение, събрало куп стари муцуни, прогонени от БСП като Румен Петков-Запалката, Георги Първанов Татяна Дончева и Александър Томов – Лупи. Проблемът е, че корупционните им афери от миналото и отказът им твърдо да поискат излизане от ЕС и НАТО няма как да бъде одобрен от верните фенове на Путин у нас. Към момента новите леви настоявали единствено да не пращаме оръжие за Украйна и то с половин уста.


Новото обединение около Сидеров няма такива скрупули и се очаква още през следващите седмици да стартират циркови мероприятия като горене на знамето на ЕС, блокиране на граничните пунктове с Румъния, през които минава военната помощ за Украйна и събиране на подписи срещу приемане на еврото.


Предимството на коалицията „BULEXUT“ е, че няма втръснали на избирателите стари муцуни. Сред участниците е ексдепутатът от „Атака“ Кирил Гумнеров, няколко крайнолеви организации и слабоизвестната Българска работническо-селска партия. Там е и някогашният ментор на Копейкин и финансов донор на „Възраждане“ Пламен Пасков.


Той е един от хората, през които върви финансирането на русофилските партии у нас. Появата му в новата партия е ясен знак, че Москва залага надежди на обединението около Волен.

Твърди се, че информацията за създаващата се нова русофилска коалиция вече е стигнала и до Копейкин, който разбира се не е никак щастлив от конкуренцията. Поради тази причина хората му вече са се опитали да саботират нещата с всички възможни средства.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.