Вижте какво са написали банковите терористи до вложителите! ДАНС арестува още двама!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/vizhte-kakvo-sa-napisali-bankovite-teroristi-do-vlozhitelite-dans-arestuva-oshte-dvama/33430 Crimes.bg
Вижте какво са написали банковите терористи до вложителите! ДАНС арестува още двама!

На 29 юни 2014 г. в 15:30 ч. служители на Държавна агенция „Национална сигурност”, под ръководството на Районна прокуратура – София, проведоха специализирана операция на територията на столицата. Задържани са две лица – български граждани за противозаконни действия по чл. 326, ал. 1 от НК. Това се казва в официално съобщение на сайта на ДАНС.Установено е, че лицензиран инвестиционен посредник е изградил мрежа от свързани фирми за маркетингови услуги, чрез която на 26-27 юни 2014 г. на физически и юридически лица са изпратени стотици съобщения, озаглавени „Информационен бюлетин относно рисковете за депозити в български банки” със следното съдържание:„• Изпадането в ликвидна криза на една от най-големите български банки, Корпоративна Търговска Банка, напомни за съществуващите рискове, които съществуват при съхранение на активи в депозити и депозитарни инструменти.• В допълнение, фондът за гарантиране на влоговете е изключително декапитализиран и не може да покрие загубите на влогове дори за една от много български банки, а БНБ няма юридически права да компенсира влогове на фалирали банки.• Корпоративна Търговска Банка НЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА банка в ликвидна криза. Налице са индикации, че Уникредит, Инвестбанк и Токуда са в много тежко състояние и дори и малък процент тегления биха довели тези институции до фалит. В това число, не засягаме банките, които са филиали на гръцки финансови институции и чиито активи имат директна експозиция към гръцката финансова криза.• В предвид ниските лихви по депозитите и високата вероятност от фалит, рискът за вложените активи е неоправдан.• Налице е риск за валутния борд и девалвация на българската валута, подобна на ситуацията от 1998 г. Депозитите на гражданите ще бъдат изгубени или пожертвани за спасяването на българската икономика.Във връзка с тези факти разполагаме с изгодно предложение как може да предпазите вашите средства.”При извършените процесуално-следствени действия от офис на територията на София са иззети компютърни конфигурации.Установена е връзка между лицата и задържаните по-рано в столицата четирима души.Работата по случая продължава.Държавна агенция „Национална сигурност” благодари за бързата реакция и желанието за сътрудничество на гражданите. В агенцията са получени многобройни сигнали, които са послужили за образуване на проверки и предприемане на конкретни действия. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.